top of page
Etsi
  • Writer's picturePatrick

Kuinka minusta tuli drone-kuvaaja?

Moi!


Kuulen usein itseltäni kysyttävän: kuinka olet päätynyt valokuvaamaan dronella? Mikä kuvaamisessa kiehtoo? -no minäpä kerron :)


Pienenä tykkäsin kovasti kauko-ohjattavista autoista. Tuohon aikaan RC-autot olivat vielä todella hitaita, kalliita, helposti hajoavia ja kaikin puolin huonoja. Tykkäsin niistä silti. Harrastus kuitenkin sammui, kun kuvioon tulivat mukaan suuremmat laitteet kuten mopot, autot, polkupyörät, skeittilaudat sekä tietenkin kaiken maailman elektroniikka.


Harrastus jäi ehkä jotenkin kuitenkin kytemään. On hieno tunne ohjata jotakin miehittämätöntä kapistusta ilman fyysistä kontaktia.


Näistä muistoista syntyi idea. Ideana oli alunperin ostaa drone ja tehdä loistava matkavideo! Asiahan meni tosiasiassa niin, että menin ja ostin SYMAN X5UW:n, jonka 720p kameran odotin tekevän killerijälkeä matkallamme.


Toisin kävi.


Dronen lento-ominaisuudet olivat vähintäänkin, no sanotaan haasteelliset. GPS:n puute, todella kevyt paino sekä lentäjän vähäinen kokemus johtivat siihen, että drone oli milloin lentämässä itsekseen merelle ja tosinaan puussa roikkumassa. Kirsikkana kakun päällä kuvanlaatu oli kuin suoraan 80-luvun elokuvasta.


Näistä kokemuksista huolimatta lentäminen ja kuvaaminen olivat sellaisia asioita, joihin palo jäi kytemään. Nyt tosin jo sellaisella hiilloksella, että savunkatku nousi. Itseasiassa jälkikäteen ajateltuna suosittelen vahvasti tuon kyseisen dronen hankkimista ensimmäiseksi lennokiksi. Sillä oppii varmasti lentämisen alkeet!Parempiin ja huomattavasti kalliimpiin droneihin siirryttyäni ei paluuta ollut - dronella saa äärimmäisen näyttävää kuvaa ja laitteet ovat nykyisin varsin hienoja teknisiltä ominaisuuksiltaan.


Dronekuvaukset.com ja dronevideot.com syntyivät näiden ajatusten ja kokemusten kautta vuonna 2018. Vuonna 2019 tulemme tekemään mm. Filippiinien reissun (+ mahdollisesti Uuden-Seelannin tripin), parit hääkuvaukset, extreme-lajien kuvauksia ja kiinteistöjen kuvauksia.


Kalenterissa on kuitenkin vielä mukavasti tilaa uusille keikoille ja mielelläni kokeilisin erilaisia kohtauksia ottaakin. Dronen kanssa on melkein mielikuvitus rajana!


Jos haluat tutustua valmiisiin kuvauspaketteihimme, ne löytyvät täältä ja yhteydenoton pääset jättämään tästä.DJI Mavic Air, dronekuvaukset, ilmakuvaukset
Nykyisin pienetkin dronet pystyvät kuvaamaan 4K -kuvanlaadulla. Kuvan tarkkuutta tärkeämpänä voidaan kuitenkin pitää hyvää kuvanvakautusta, joka tekee kuvasta silkkisen sulavaa.


230 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page